Dronningmølle by

Dronningmølle – Her finder du en dejlig badestrand med livredder, museum med skulpturpark, put and take sø – og meget andet der gør ferien oplevelsesrig for hele familien.

Stranden
5 km fra Hornbæks og 6 km fra Gillelejes pynter ligger Droningmøllle inde i bugten. Det giver en fremragende badestrand, som strækker sig i hele bugtens længde. En vidunderlig, bred sandstrand, hvor vandet kun langsomt bliver dybt, så ungerne trygt kan tumle sig i det lave vand (selvfølgelig under opsyn!) og bagefter bygge de flotteste sandslotte. Strandløver, strandsild og andre badedyr har rig mulighed for at vise sig frem i vandkanten – men foretrækker man en lille privat gryde i klitterne i fred og ro, er det også muligt - for Dronningmølle strand har det det hele. Stranden er handicapvenlig, med kørestolsrampe i forbindelse med parkeringspladsen ved Dronningmølle Top Camp og der er parkerings- og toiletforhold til byens mange sommerhus- og campinggæster.

Naturen omkring Dronningmølle
Fra stranden kan gæsterne vandre sydpå af en bred grøn smeltevandsdal, til det fredede landskab Ruslands Bakker, Tgners Museum og Statuepark, samt besøge det økologiske landbrug Thorshøjgård. Vandrer man mod vest langs stranden, kommer man til kunstudstillingsstedet Munkeruphus med den tilstødende offentlige strandpark. Der er meget smukke forbindelser langs kysten både til Gilleleje og Hornbæk.

Put and take sø
Tæt på stranden findes en Put and take sø, Lergravssøen, hvor der løbende udsættes regnbue- og guldørreder. Her ka man holde en aktiv ferie med fiskeri både for store og små. Fiskekort til søen købes i byen tæt ved søen, hvor der også er mulighed for overnatning i byens B&B.

Byen
Der er indkøbsmulighed centralt i byen af både dagligvarer og i specialbutikker, boghandel, dyrebutik, boligindretning og to genbrugsbutikker.

Spisesteder
Det er muligt at spise både jordbær i Jordbærcafeen, tapas hos Små Spanske Fristelser, italiensk hos Il Vero, taktaway hos Café Rose og få en fadøl hos Bodegaen og Galleri Gudme.

Historien om navnet
Navnet Dronningmølle - dronningens mølle - stammer fra den vandmølle som i 1588 blev opført tæt ved Esrum Å’s udløb i Kattegat, på en grund som tilhørte Frederik d. 2.s hustru, Dronning Sofie. Møllehuset blev opført i 3 etager og indrettet med stuer og kamre, så det fik et fornemt udseende. Hus og mølledam kan stadig ses, på hjørnet af Strandvejen og Hulerødvej.

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

3120 Dronningmølle

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.379322804
Latitude : 56.10179076