Guidet tur i Den Reserverede Have og Orangeriet på Fredensborg Slot

Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Fredensborg Slot

3480 Fredensborg

Kontakt

E-mail:fredensborg@slks.dk

Mobil:21497816

Kom indenfor i Fredensborg Slot og oplev kongefamiliens private frirum, Den Reserverede Have.

På guidede ture i juli måned kan du opleve Kuppelsalen og Havesalen, kendt fra TV-transmissioner af hoffets officielle middage, de kongelige gemakker, Slotskirken og Orangeriet med de eksotiske tropiske vækster.

Oplev slottet indefra

I juli og starten af august måned, når kongefamilien ikke benytter slottet, er det muligt at komme på guidede ture i slottets sale. Her kan du bl.a. se Kuppelsalen, hvor mange officielle middage finder sted, Havesalen og en række andre repræsentative rum. Med på rundvisningen er også Fredensborgs velbevarede slotskirke og det smukke orangeri, hvor der er mulighed for at købe stiklinger og krydderurter.

Gå på opdagelse i Dronningens private have

I juli måned har du en enestående mulighed for at se kongehusets helt private have, Den Reserverede Have, på Fredensborg Slot. I denne del af haven har kongefamilien i århundreder modtaget regenter fra hele verden.

Marmorhaven og Menageri-øen

Den reserverede have består af Marmorhaven, der er anlagt i barokstil som et lille afskærmet anlæg med små italienske marmorskulpturer. På den ottekantede Menageri-ø udstillede man i gamle dage bjørne, ulve, tigre og fugle. I dag er Menageri-øen fyldt med vidunderlige roser.

Formklippet havekunst

I den reserverede have findes også store rododendron, sjældne træer og planter og frit anlagte arealer med imponerende flotte staudebede. De formklippede buksbom og taks er naturligvis klippet til perfektion af de mange dygtige gartnere, der arbejder i haven.

Potagerie og urtehave

Det smukke potagerie - også kaldet Urtehaven, leverer friske grøntsager, krydderurter og frugter til det kongelige køkken og blomster til dekorationer på slottet. Prins Henrik brugte selv urtehaven aktivt, og tilførte den salater og eksotiske urter. I en del af urtehaven er der plantet vinstokke til en mindre produktion af vin.

Orangeriet

I havens moderne orangeri kan du bl.a. opleve flotte store planter fra middelhavsområdet og planter, som knytter sig til havens barokperiode - for eksempel 250 år gamle myrtetræer. I Orangeriet er der mulighed for at købe stiklinger, krydderurter og vin fra Chateau Cayx med hjem.

Besøg Fredensborg Slot og Den Reserverede Have
I juli måned og 1. uge i august kan man på en guidet rundvisning se dele af slottet, slotskirken, den private have og orangeriet. Læs mere og køb billet her I samme periode er der gratis adgang til Den Reserverede Have kl. 9.00 -17.00. Den øvrige slotspark er åben for publikum hele året.

Praktiske oplysninger

Fredensborg Slot, Slotskirke og Den Reserverede Have/Orangeriet er hvert år åben for publikum i juli i forbindelse med guidede ture.

Entré
Entre: 90,00 kr. for voksne og 40,00 kr. for børn (4-18 år). Der er gratis adgang for børn under 4 år.
Billetter købes ved Slotskirken, der ligger højre om slottet (åbent fra kl. 12.15).

Køb billet her
Bemærk i øvrigt, at billetten ikke kan refunderes.

Rundvisninger på dansk og engelsk
Rundvisninger på dansk hvert kvarter kl. 12.30–16.00.
Rundvisninger på engelsk kl. 13.45 og 14.45. Billetter til de engelske omvisninger kan kun købes ved ankomst til slottet.

Varighed
90 minutter

Grupper
For større samlede grupper (minimum 12 og maksimum 25 personer pr. hold) kan man henvende sig og forudbestille rundvisninger på telefon 21 19 78 16 eller e-mail: fredensborg@slks.dk.
Grupperundvisninger arrangeres alle dage i juli i tidsrummet kl. 10 – 12. Pris for rundvisning i både have og slot pr. hold kr. 2.500,- (betales forud).

Slotskirken
Slotskirken er desuden åben mange af årets søn- og helligdage i forbindelse med gudstjenester.

Den Reserverede Have
I juli måned er Den Reserverede Have også åben for publikum uden rundvisning, med gratis adgang.

Adresse

Fredensborg Slot

3480 Fredensborg

Facilities

Rundvisning

Historie

Kunst

Natur

Følg på:

Relaterede produkter

Updated by:
VisitNordsjælland