Time Winder- Nostalgi til lands-til vands og i luften

Oplev 100 års unik mekanik og kultur i pinsen:  Velkommen til TimeWinder - årets store nostalgiske festival. 

På TimeWinder spoles tiden tilbage. Festivalen er, hvert år i pinsen, vært for veteranentusiaster og nostalgikere. Her skabes en tidslomme hvor passionen for ældre maskiner, køretøjer, mekanik, tøj- , musik-, tivoli- og militærhistorie mm. går op i en højere enhed. TimeWinder gør en stor ære i at understøtte levende historie-formidling.

Træfpladsen ligger i smukke omgivelser på Grønnessegaard Gods med udsigt over Roskilde Fjord og egen landingsbane til fly. Det betyder at du vil kunne opleve veteraner både til lands, til vands og i luften!

Velkommen på Grønnessegaard ved Hundested i pinsen 2017. 

Grønnessegaard Gods, Amtsvejen 280, Hundested

Åbningstider:

Lørdag: 12-23

Søndag: 10-23

Mandag: 10-16

Oplevelser for hele familien

TimeWinder er en oplagt fælles pinse-udflugt for alle med interesse for historie, mekanik og nostalgi, krydret med en ”shoppe-tur” på kræmmermarkedet og kulinarisk inspiration på det tilhørende fødevare-marked. Og på stumpemarkedet kan den manglende dippedut til veterankøretøjet måske findes?

I krig og fred

Oplev krigens historie på TimeWinder. Det er reenactment grupper der på dramatisk og tankevækkende vis formidler den historie vi alle har hørt om i skolen. Grupperne repræsenterer både allierede og tyske soldater i feltens hverdagsliv samt imaginære kamphandlinger hvor det ikke skorter på special effects. Det kan være en voldsom oplevelse, men det er yderst vigtig historieformidling!

Veteranfly og – skibe

TimeWinder afholdes vis á vis Roskilde fjord og ældre træ- og dampskibe inviteres til at deltage som en sejlende kulisse. Luftrummet over TimeWinder vil byde på veteranfly af varierende slags.  Der vil også blive mulighed for at komme helt tæt på flyene og måske få en snak med piloterne, da festival-pladsen har egen landingsbane.

Hyldest til hverdagens biler

TimeWinder er vært for mange deltagende veteranbiler, lastbiler og busser. Årets tema vil i 2017 forme sig som en hyldest til ”Hverdagens biler”, altså de biler som den jævne befolkning havde råd til at investere i igennem tiderne - de biler der kan huskes fra gadebilledet.  Danmarks nationale køredag for klassiske køretøjer falder på den 5. juni – og det er jo i år i pinsen og den sidste af tre dages nostalgi fest på TimeWinder. Derfor arbejdes der med, på denne ene dag, at invitere alle til at deltage på træffet, når man kommer på besøg i et køretøj med prædikatet ”klassisk køretøj” – altså mindst 35 år gammelt.

Landbrugshistorie

Intet nostalgitræf uden landbrugshistorie hvor  veterantraktorer udstilles af passionerede samlere.  Her fremvises udviklingen i maskiner og redskaber fra omkring 1900-tallet og frem, hvilket betyder at der også vil være plads til arbejdsheste. Den skønne mark med udsigt over fjorden indbyder til at fremvise arbejde i marken med diverse redskaber. Tærskeholdet fra Sjællands traktor-klub vil vise hvordan man, før mejetærskerens opfindelse, tærskede kornet i et dampdrevet tærskeværk.

Træffets særkende – damp.

På TimeWinder er adelsmærket dampdrevne køretøjer og maskiner. Da der ikke eksisterer mange af disse fordums stolte maskiner i Danmark, kommer der deltagelse af maskiner fra udlandet. Passionerede entusiaster har holdt live i maskinerne og de fremvises i fuldt vigør med røg og damp. Dampmaskinen er en vigtig medspiller i hele den industrielle revolution og der er ikke mange andre steder i norden disse tonstunge kæmper kan opleves ”live”.


Uden mad og drikke…
Er man træt af at se på gammeldags tærskere eller store tuttende dampmaskiner, kan man tage en pause i Kaffedamernes Salon. Her bliver kaffen serveret á la 1910, i fint autentisk stel og med tilhørende enten fedtemad med groft salt eller god gammeldags gær-kringle. Derudover byder træffet på masser af boder der kan stille både den lille og den store sult. Selvfølgelig kan du besøge ”café fodkold” – den ægte pølsevogn, eller booke bord i spejdernes restaurant hvor der serveres Planke-laks tilberedt over åben ild. Er du til endnu flere gastronomiske oplevelser åbner TimeWinder op for et decideret food-hall område med deltagelse af bl.a. det lokale fødevare netværk: Spisekammer Halsnæs. Også andre specialiserede og dedikerede fødevare-producenter fra hele Sjælland vil byde på spændende stande i dette område.

Musik og dans i tidens ånd

I musikteltet venter endnu flere eventyrlige oplevelser på nostalgi-festivalen. Der er lagt op til musik i tidens ånd, både i det store musik-telt i hjertet af tivoli-pladsen, samt på den lille scene i Kaffedamernes Salon.  Der bydes på neddyk i musikhistorien lige fra 20’ernes ragtime piano-musik, over ball-room stemning fra 40’ernes dansegulve til 50’ernes spirende rock’n’roll.  Og mon ikke der også skal gang i memory-lane hos de lidt yngre af de ældre, med musik fra 70’ernes teenageværelser?

Pinse-ferie?

Det kan være svært at nå det hele på en dag så publikum og udstillere af veteran-mekanik har derfor mulighed for at overnatte på træffets egen campingplads. Har man en enhed fra før 1976 kan man vælge at campere på nostalgi-campingpladsen hvor campisterne går ”all inn” med at spole tilbage i tiden. Er man mere til etablerede forhold findes der flere helårs campingpladser nær træf-pladsen og masser af andre overnatningsmuligheder. Find overnatning her

Åbningstider

03/06/2017 - 03/06/2017 Lørdag 12:00 - 23:00
04/06/2017 - 04/06/2017 Søndag 10:00 - 23:00
05/06/2017 - 05/06/2017 Mandag 10:00 - 16:00

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Amtsvejen 280
3390 Hundested

Fakta

 • Type

  • Historie
  • Store lokale begivenheder
  • For børn
  • Festival
  • Maritim begivenhed
  • Marked
  • Mad-/fødevareevent

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 11.922274107857
Latitude : 55.953588210075