©  Foto:

Svovl- og Salpetermagasinet

Det lange, historiske kampestenshus, der blev opført på initiativ af Generalmajor J.F. Classen i 1760’erne, gennemgår for tiden en grundig men dog nænsom restaurering. Svovl og salpeter udgør sammen med trækul bestanddelene i sortkrudt. Dobbeltmagasinet er bygget samtidig med Trækulsbrænderiet, som ligger i dets umiddelbare forlængelse mod øst. Begge bygninger er arkitektonisk stærkt beslægtet med Gjethuset. Sammen udgør de tre nogle af Danmarks allerældste industribygninger.

Ifølge museets planer skal der i bygningens oprindelige port, som forbinder Syrevej med Museumsgaden på den anden side, etableres en helt ny indgang til Krudtværksmuseet med billetsalg og en stor, velindrettet museumsbutik. En endnu større gave til museets gæster venter forude, når udstillingen Krudt, Krig & Fred står klar. Her skal levende billeder og dramatiske lydeffekter bidrage til oplevelsen af Krudtværket som arbejdsplads og krudtet som færdigt produkt – dets anvendelse i krig og fred. Vi minder om, at Frederiksværk krudt har fundet anvendelse både i feltkanoner, i farfars jagtgevær og festfyrværkeriet i Tivoli.

Svovl og salpeter udgør sammen med trækul bestanddelene i sortkrudt. Det dobbelte magasin blev opført på initiativ af Generalmajor J.F. Classen allerede i 1760’erne og hører til blandt Danmarks allerældste industribygninger. Huset er bygget samtidig med Trækulsbrænderiet og Gjethuset, og det er arkitektonisk stærkt beslægtet med disse.