Reformationen i Kongernes Nordsjælland

I 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther slog 95 teser op på porten til slotskirken i Wittenberg – en begivenhed, der blev startskuddet til reformationen. Reformationsjubilæet fejres over hele verden og skal være med til at fremme forståelsen af reformationens betydning. Således også her i Danmark, hvor reformationen har haft stor betydning for det danske samfund, dansk identitet og bevidsthed. Se bare med her:

Reformationens drama på Frederiksborg Slot

Kom på daglige familieomvisninger i uge 42 hvor du kan høre om reformationens drama med Martin Luther, Christian d. 2. og Christian d. 3. som nogle af hovedpersonerne.

Reformationen 500 år-Særudstilling

'Reformationen 500 år' er en særudstilling på Det Nationalhistoriske Museum Frederiksborg Slot, som markerer 500 året for reformationen.

Reformationens stemmer i Helsingør

Reformationsfestival i Helsingør med forestillinger, koncerter, events og byvandring

500-året for reformationen - Luthers Käthe ...

Martin Luther skrev disse ord: "Gud har givet kvinden brede hofter og en stor bag, for at hun skal sidde stille og passe sit hjem," Men Nonnen Katharina von Bora fik ham dog på andre tanker. 

Frederiksborg Slot- Fotografier

I 2017 er det 400 år siden, Frederiksborg Slotskirke blev indviet. Kirken er Nordeuropas mest overdådige lutherske fyrstekapel.

Reformationen for hele familien på Esrum Kloster

Du står midt i magtens centrum. Nogle af spillets dilemmaer er tæt knyttet til en historiske periode, andre genkendelige for et moderne menneske. De valg du træffer har betydning for Danmarks fremtid

Til middag med Kongen

Årets sidste madfortælling bliver en kongelig oplevelse! Efter reformationen overtager kongen magten. Det, der før var Munkenes Nordsjælland, bliver til Kongernes Nordsjælland.

Fejring af 500 året for Reformationen

I anledning af jubilæet, fejres de 500 år med reformationen forskellige steder i Græsted. Fra foredrag til ølsmagning, ligesom der ved gudstjenesterne vil være særligt fokus på reformations jubilæet. 

Renæssancefestival i Helsingør 16.- 22. oktober

Kronborg inviterer til farverig renæssancefestival i efterårsferien med ridderturnering og renæssancemarked.....

Murmalerier i Helsingør

En ganske gratis og sjov attraktion er Helsingørs 5 store murmalerier. Her får du byens historie fortalt i storslåede, farverige og fantasifulde malerier som appellerer til både børn og voksne. Gå på opdagelse i de detaljemættede fremstillinger af 

Middelalder og Sundtold  Værftstiden  Livet i Øresund