Liseleje

Liseleje er en af de byer på nordkysten af Nordsjælland, som har formået at bevare den autencitet, som man husker fra de gode gamle dage. Liseleje rummer hyggelige butikker, hvor indkøbene foretages i en venlig og imødekommende atmosfære og med gode fødevarer, såsom bager, grønthandler og købmand og en tøj- og gaveforretninger, som ikke ligner storbyernes kædeforretninger. Overnatningsstederne omfatter både bed & breakfast foruden de mange omkringliggende sommerhuse. Hyggelige restauranter og caféer står klar til at stille både sulten og tørsten. Turistbureauet, som er åbent i skolernes sommerferie, hjælper gerne med at vise vej til oplevelserne, og har du børn, så er den store naturlegeplads, Havtyren, en tur værd i sig selv. 

Velkommen til Liseleje – badeferie som i gamle dage

 

 
 

Liseleje kort

På Lisehøjvej ligger den populære naturlegeplads, som rummer gynge, rutsjebane, balancebomme, stativer til armgang, overdækket madpakkehus og selveste Havtyren, som børnene kan klatre på – hvis de tør!. 

Ifølge sagnet stjal bønderne noget havkvæg fra Havtyren, som derfor gik på land og pløjede sandet op, så sandflugten kunne rase, til hele Tibirke var dækket af sand. 


Lige over for Danmarks største naturlegeplads Havtyren og kun 100 meter fra den børnevenlige strand ligger Liselegeland. Her er en fin bane med elektriske biler, som børnene selv kan styre. Her er også en adventure minigolfbane, hvor hele familien kan udfordre hinanden. Den gode is nydes i isbaren ved siden af, og skønne naturoplevelser venter lige på den anden side af vejen og kun et stenkast herfra venter den store dejlige og børnevenlige sandstrand.

Tag på rundtur til alle de skønne gallerier og kunsthåndværkere året rundt

Her i Halsnæs befinder du dig aldrig langt fra hav, fjord, sø, skov eller grønne arealer. Her er et væld af aktivitetsruter, cykel- og vandrestier, som indbyder til aktivitet i naturen. Vi har også Danmarks største sø Arresø, hvor du kan komme ud og sejle med Frederikke.

Af den smukke Nordskyststi kan man med udgangspunkt i Liseleje, cykle enten mod Hundested eller mod Tisvildeleje. Ruten strækker sig helt fra Hundested og til Helsingør og har cykelrute nummer 47.

Der findes to brochurer. Den ene gælder fra Hundested - Gilleleje og den anden fra Gilleleje-Helsingør.


Del denne side