Liseleje

Velkommen til Liseleje – badeferie som i gamle dage

Liseleje er en af de byer på nordkysten af Nordsjælland, som har formået at bevare den hygge, som man husker fra de gode gamle dage. Liseleje rummer hyggelige butikker, hvor indkøbene foretages i en venlig og imødekommende atmosfære indenfor de gode fødevarer, såsom bager, grønthandler og købmand og tøj- og gaveforretninger som ikke ligner storbyernes kædeforretninger. Overnatningsstederne omfatter både bed & breakfast og et kursuscenter foruden de mange omkringliggende sommerhuse. Hyggelige restauranter og caféer står klar til at stille både sulten og tørsten. Turistbureauet, som er åbent i skolernes sommerferie, hjælper gerne med at vise vej. 

 

 
 

På Lisehøjvej ligger den populære naturlegeplads, som rummer gynge, rutsjebane, balancebomme, stativer til armgang, overdækket madpakkehus og selveste Havtyren, som børnene kan klatre på – hvis de tør!. 

Ifølge sagnet stjal bønderne noget havkvæg fra Havtyren, som derfor gik på land og pløjede sandet op, så sandflugten kunne rase, til hele Tibirke var dækket af sand. 


Liseleje kort

Lige over for Danmarks største naturlegeplads Havtyren og kun 100 meter fra den børnevenlige strand ligger Liselegeland. Her er en fin bane med elektriske biler, som børnene selv kan styre. Her er også en adventure minigolfbane, hvor hele familien kan udfordre hinanden. Den gode is nydes i isbaren ved siden af, og skønne naturoplevelser venter lige på den anden side af vejen og kun et stenkast herfra venter den store dejlige og børnevenlige sandstrand.

Af den smukke Nordskyststi kan man med udgangspunkt i Liseleje, cykle enten mod Hundested eller mod Tisvildeleje. Ruten strækker sig helt fra Hundested og til Helsingør og har cykelrute nummer 47.

Der findes to brochurer. Den ene gælder fra Hundested - Gilleleje og den anden fra Gilleleje-Helsingør.


Del denne side