Hundested

Her midt mellem hav og fjord og med en af Nordsjællands bedste badestrande som nabo, findes den idylliske by Hundested. Her er der lidt for enhver. Fra morgenstunden lander kutterne dagens fangst af friske fisk og blander sig med gæstesejlerne der nyder det fascinerende havneliv. Besøg polarforskerens Knud Ramussens Hus som nu er et levende museum midt i det unikke naturområde ved Spodsbjerg Fyr. Blot to km fra Hundested finder du Lynæs Havn. Her på det idylliske næs slår winsurferne sig løs i de perfekte bølger og du kan både få slukket tørsten og sulten i havnens butikker. Lynæs Kirke er også et besøg værd. den er opført i smukke kampesten som får den til at falde naturligt ind i omgivelserne. Velkommen til. 

Hundested

Hundested er ikke nogen turistby - den er ægte. Der er andre små byer ved havet med hvide sandstrande, lyngbakker og ozonduftende fyrreplantager. Hundested har det alt sammen men taler ikke meget om det. Byen levede af havet og langt op i sidste århundrede, fandtes der stadig en enorm fiskerflåde og sildefiskeriet var af altoverskyggende betydning for de herboende familier. 

Færgefart, rederivirksomhed og industri har i nogen grad fortrængt fiskeriet, men er man heldig, kan man stadig se de store kuttere stå havnen ind efter et godt togt og hver dag er der stadig liv ved fiskerihavnen.

 

Hundested kort

BRAEMAR (UK) fra Fred. Olsen Cruise Line

Find inspiration til din ferie i Nordsjælland. Hylderne bugner af skønne brochurer. Vi kan også hjælpe med et CPH-card, fisketegn eller en billet til Sommerland Sjælland.

Livlig og spændende havn med dejlige spisesteder, kunst & kultur.

Mindestue for Knud Rasmussen.

Forbindelsesleddet på Den Danske Riviera

Økosamfundet Dyssekilde er en landsby opført udelukkende i økologiske materialer med egen energiproduktion.
Mange forskellige byggerier med tilhørende økologisk butik med stort udvalg i lækre økologiske varer. 

Tæt på Hundested finder man Lynæs, som er kendt som surfernes paradis. Lynæs har en hyggelig havn, en dejlig restaurant samt en stor og velassorteret købmandsbutik.

Nord for Hundested, i gåafstand af 2 km., ligger det gamle fiskerleje Kikhavn, som består af små, stråtægte gårde bygget tæt sammen. I Kikhavn findes der en dejlig specialbutik med dagligvarer.

Torup ligger mellem Hundested og Frederiksværk og er en lille hyggelig landsby med en daglig brugs, Torup kirke og Den Økologiske Landsby Dyssekilde.

Pakketur til Sommerland Sjælland med Hundested-Rørvig Færgen t/r

Del denne side