Helsingør

Helsingør er en kulturby med dybe rødder i historien. Verdenskendt for Kronborg, Shakespeares Hamlet og Øresundstolden, som var grundlag for byens velstand i mere end 400 år. I nyere tid har omdrejningspunktet været Helsingør Skibsværft – i dag ombygget til Kulturværftet, et dynamisk kulturhus med koncerter, teater, hovedbibliotek, udstillinger og et værftsmuseum.  Kulturhavnen, som omfatter M/S Museet for Søfart, Kulturværftet og Kronborg, forbinder det gamle renæssanceslot med Helsingørs bykerne i et inspirerende møde mellem historie og nutid.

Helsingør kort

Hamlet at Shakespeare's Castle er en stor årligt tilbagevendende begivenhed af internationalt format på Kronborg Slot. Hvert år i august optræder skiftende internationale teaterkompagnier i slotsgården med Shakespeare forestillinger, en tradition som går helt tilbage til 1816.

Helsingør bugner af begivenheder året igennem, lad dig inspirere her.

Helsingør - kun 10 minutter imellem seværdighederne

Play Video

Kronborg Slot er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte og er berømt verden over for at være skueplads for Shakespeares Hamlet. Kronborg er mere fæstning end slot. Nogle af murene er 6 meter tykke.

En ganske gratis og sjov attraktion er Helsingørs 5 store murmalerier. Her får du byens historie fortalt i storslåede, farverige og fantasifulde malerier som appellerer til både børn og voksne. Gå på opdagelse i de detaljemættede fremstillinger af 

Middelalder og Sundtold  Værftstiden  Livet i Øresund

Helsingør Nordhavn blev bygget som fiskeri-og lystbådehavn af Helsingør Kommune i årene 1932-1934 og udvidet i begyndelsen af 1970’erne til den nuværende størrelse. Helsingør Havne tæller også færgehavnen med Sundbusser og bilfærger  til Sverige. I løbet af året lægger store krydstogt skibe til på reden ud for Helsingør og sejler besøgende gæster til kongekajen. 

Dannebrog anløber Helsingør

Oplev Øresundsakvariet og dyrelivet i Øresund. Føl på en søstjerne eller en kammusling i de store føleakvarier eller deltag i fodring af dyrene eller nogle af de mange andre aktiviteter.

Danmarks Tekniske Museum er et eldorado for nysgerrige børn og voksne. Her er der familieoplevelser for fuld kraft. I kommer tæt på naturvidenskab, teknik og industri – herunder luftfart.

Her kan du søge efter din oplevelse enten via by eller tema. Lad dig inspirere her på siden........

I Kulturværftet forenes Helsingørs værftshistoriske ånd med et moderne center for kulturel innovation. Kulturværftet er mere sted end bygning, da værftet med sin rigdom af forskelligartede rumligheder fremstår som et mødested, der inviterer til at gå på opdagelse, til indlevelse og til udfoldelse.

Multiparken i Helsingør - er en 10.000 m2 stor aktivitetspark som danner ramme om en række populære uorganiserede sports aktiviteter.

Parkering Helsingør

Helsingør bymidte består af huse fra 1500-1800 tallet. Byens domkirke Sankt Olai Kirke, er byens ældste bygning.

Indenfor 1 Time Helsingør & Kulturhavnen

Play Video

Del denne side