Frederiksværk

Fra kanoner til kanal idyl

 

 

Frederiksværk er opkaldt efter Frederik den 5. og byen er vokset op omkring kongens industri og kanonstøberi, Gjethuset. Herfra leveredes tusindvis af kanoner til den danske flåde, og også med eksport til nationen rundt i verden. I dag er Gjethuset hele byens kulturhus, hvor der i den majestætiske bygning året rundt er udstillinger, koncerter og andre kulturelle tilbud

Den menneskeskabte kanal som løber gennem byen, kan følges hele vejen gennem skoven fra Danmarks største sø, Arresø, og ud til Roskilde Fjord. Her kan man i sommerperioden komme på sejltur med det smukke træskib Frederikke. Bag kanalen findes et væld af butikker i byens gågade.

Frederiksværk er også kendt for det stolte varetegn Krudtværket, hvor krudtet blev blandet, og kugler til kanonerne ved Dybbøl blev støbt. På krudtværket kan du se de gamle vanddrevne maskiner i funktion og der er daglige omvisninger.

Velkommen til Frederiksværk. 


Frederiksværk Kort

Highlights & Must-sees i Halsnæs

Halsnæs byder på utrolig mange spændende seværdigheder og oplevelser året rundt. Vi har samlet lidt af de highlights og must-sees som du ikke må gå glip af når du besøger Halsnæs

Gjethuset

Gjethuset er opført i 1761-1769 af General Classen som kanonstøberi og blev i 1928 til De Forenede Jernstøberier.
Gjethuset er i dag Kunst- og kulturhus med teater, musik og kunstudstillinger.


Kunst i Halsnæs

Tag på rundtur til alle de skønne gallerier og kunsthåndværkere året rundt

Skønne naturoplevelser i Halsnæs

Her i Halsnæs befinder du dig aldrig langt fra hav, fjord, sø, skov eller grønne arealer. Her er et væld af aktivitetsruter, cykel- og vandrestier, som indbyder til aktivitet i naturen.