Det grønne Nordsjælland

 

 

Langs Nordkysten findes brede, hvide sandstrande med pragtfulde bademuligheder, f.eks. ved Hornbæk, Dronningmølle og Tisvildeleje. Andre steder giver høje skrænter en betagende udsigt over Kattegat, som ved Gilbjerg Hoved og Heatherhills lyngklædte bakker. Ved Hundested møder det barske Kattegat den blidere Isefjord og Roskilde Fjord. Oplev det hele fra cykelsadlen ad Nordkyststien, rute 47. Danmarks to største søer, Arresø og Esrum Sø, ligger i Nordsjælland. Her kan du ro i kano eller padle i kajak, fiske og nyde det rige fugleliv. Benyt de gode grill-pladser langs Esrum sø, og stævn ud med den charmerende bådfart M/S Frederikke på Arresø. Gribskov er Danmarks næststørste skov og et enestående naturområde med skovsøer, moser, enge og bakkede overdrev. Skoven er en guldgrube af naturoplevelser. Hvad med en overnatning i det fri, i shelter eller på teltplads?

Få masser af inspiration til oplevelser i naturen her på siden.

Skovene i Nordsjælland

Nordsjællands skove har for en stor del været ejet af kronen og primært været brugt af kongerne til jagt og græsning for kongehusets heste. De yngre skovområder er ofte tilplantede for at beskytte mod den altomfattende sandflugt, som tidligere hærgede Nordsjælland.

Kærlighed på cykel

Trænger du og dit livs kærlighed til gode oplevelser sammen? Så hop på cyklen og tag på en romantisk miniferie gennem hyggelige fiskerlejer, klassiske badebyer og smuk natur. 

Naturområder i Nordsjælland

Bliv inspireret til at besøge flere naturområder i Kongernes Nordsjælland.