I det smukke landskab ligger en af vores perler, Esrum Kloster, som blev grundlagt i 1151. Man spiser godt i Esrum, og alt er hjemmelavet. Nyd et måltid i den lyse og hyggelige café på Møllegården eller i Broder Rus.

Esrum Kloster er et fantastisk sted. I cistercienserklosteret fra midten af 1100-tallet, oplever I bl.a., hvordan munkenes hverdag har formet sig.

Høstmiddag på Esrum Kloster

Middelalderdage på Esrum Kloster

Gå ikke glip af Esrum Middelalderdage - riddermarkedet på Esrum Kloster

Tredje weekend i juni, 20-21. juni 2015 omdannes klostret, klostergården og den store eng til middelaldermarked anno 1300. Træd ind i en verden af kræmmere, gøglere, kvaksalvere, dansere, trubadurer, riddere, munke, helstegte pattegrise, klosterøl i stride strømme og fristende varer.

Middelalderen er tilbage - farverig, forførende og facinerende!

Noget for enhver

Om du kommer i bil, på cykel, som vandrer ellermåske med kano - så er der altid noget dejligt, der venter dig i Esrum.

Her kan du fordybe dig i den mere end 800 år gamle bygning og fortælling om munke og middelalder, du kan gå i Klosterkælderen med madoplevelser og masser af lækre varer på hylderne, du kan indtage duftene fra Klosterhavens gamle urter, deltage i de mange aktiviteter og skylle det hele ned med et glas skummende klosterøl i Møllecaféen eller i den stemningsfulde klostergård.

Ny udstilling og naturlegeplads

I 2015 blev en interaktiv udstilling åbnet, hvor der sættes fokus på begrebet frelse. Hvordan levede munkene for at opnå frelse, og hvad gør vi i dag? Gennem en stribe spændende og stærkt involverende oplevelser inddrages du i en bedre forståelse af munkeliv, og måske også dit eget. I låbet af sommeren 2015 åbnes en af Danmarks flotteste middelalder-natur-legeplads, hvor der selvsagt er åbent hele døgnet. Her kan børnene få liv i kroppen i de skønne naturomgivelser og lege bager, smed, bonde eller borgherre i middelalderlandsbyen.

Du finder det hele på www.esrum.dk

Madfortællinger, høstfestival, vandrerture, familieløb, ferieaktiviteter, julemarkeder og meget andet - se de mange aktiviteter og køb billet på hjemmesiden. Her kan du også se åbningstider, transportoplysninger, du kan også abonnere på nyhedsbrev eller "like" Esrum Kloster & Møllegård på facebook. 

Træd ind i en helt anden verden tredje weekend i juni, 20-21. juni 2015

Se stemning fra riddermarked på Esrum Kloster 2013