Louisiana - Being There

Oplev 10 yngre internationale prominente samtidskunstnere give deres fortolkning af livets forhold, hvor det fysiske og digitale i smelter stadig tættere sammen.

Via video, installation, maleri og skulptur udstilles ni scenarier der skildrer forholdet mellem det fysiske og digitale hvor der ingen klar sondring er mellem, hvor det ene holder op og hvor det andet begynder. Heraf er fem er skabt specifikt til udstillingen og to af de andre er for nylig erhvervet til Louisianas samling.

BUNNY ROGERS (USA, 1990) 
I installationen Leda (Painted and Erased) iscenesætter Bunny Rogers et selvbestaltet minde for en afdød highschool elev. Kunstneren skaber et billede af en kollapset virkelighed mellem en fysisk og en virtuel eksistens ved at koble et fladt tegneserieunivers med en række genstande i detaljeret håndværk. Værket er lavet til udstillingen.

LOUISA GAGLIARDI (Schweiz, 1989)
Installationen Living Downstream illuderer en nattescene, hvor en række malerier af lanterner og tavse menneskeskikkelser indgår. Gagliardi maler i computeren, printer derefter malerierne ud, hvorefter hun påfører dem forskellige lag af stoflighed. Værkerne er lavet til udstillingen.

IAN CHENG (USA, 1984)
Emissary Sunsets the Self følger vi et væsen, der uophørligt og uden ende navigerer i en ukendt og uforudsigelig verden. Det er en live-simulation. Det vi ser, opstår idet vi kigger på det – og viser sig aldrig på lige samme måde igen. Med kunstnerens egne ord er det som ”a computer game that plays itself”.

 DORA BUDOR (Kroatien, 1985)
Værket Year Without A Summer (Panton’s Diversion) forbinder sjældne readymade Verner Panton-moduler, designet i 1960’erne, med et askefald, der langsomt dækker modulerne. Askefaldet udløses af en teknologi, der registrerer besøgendes lyde i rummet. Værket er lavet til udstillingen.

CÉCILE B. EVANS (USA/Belgien, 1983)
I værket Hyperlinks fra 2014 møder vi en række væsener, der kun lever i computeren: en japansk hologram-popstjerne, en fobiramt youtuber, en usynlig kvinde og en række andre skikkelser. Hovedpersonen er avataren Phil, som til forveksling ligner en berømt og afdød skuespiller.

HANNAH LEVY (USA, 1991)
I Hannah Levys fire værker (tre af dem lavet til udstillingen) er kroppen koblet med maskinen. Værket Untitled viser en silikoneafstøbning af et sæt iPhone-høretelefoner i nærbillede, som et par hænder kærtegner. Det antager næsten karakter af en seksualundervisningsvideo, da såvel høretelefonernes farve og form som hændernes behandling af dem giver klare associationer til det kvindelige kønsorgan.

ED ATKINS (Storbritannien, 1982)
I Ed Atkins’ installation Ribbons er det kroppen, der er i centrum – en ode til kødelighed og forgængelighed, beskrevet ved hjælp af glatte, digitalt frembragte billeder. Her møder vi Dave, en avatar, der synes fanget i en skærsild af gentagelser og kedsomhed.

PAMELA ROSENKRANZ (Schweiz, 1979)
Anamazon (Into the Land) kombinerer et gitter af et kraftigt grønt og blåt LED-lys, der indhyller og overvælder beskueren sammen med lyde fra Amazonas regnskov, spillet baglæns på Amazon Echo højtalere, samt en stor bunke jord, terra preta, oprindeligt et særligt frugtbart jordprodukt fra Amazonas. Værket er lavet til udstillingen.

LIZZIE FITCH / RYAN TRECARTIN (begge USA, 1981)
Lizzie Fitch og Ryan Trecartins installation Lake Anticipation er et landskab, hvor sterile kontorreferencer er koblet med et naturlignende, træbevokset miljø. Det danner ramme om en film, hvor vi følger forskellige grupper i et forladt frimurertempel, hvor de næsten uafbrudt snakker og kommenterer det, de (ikke) oplever.

Elektronista Podcast

Teknologien væver sig ind i vores liv fra alle sider. Og det har kunsten også fået øje på. Det pibler frem med værker, som trækker beskueren helt tæt på i Virtual Reality. Skærme med digitale reproduktioner af mennesker og mødet mellem teknologien og naturen som tema. 


Christiane Vejlø fra Elektronista har talt med Cécile B. Evans som med værket Hyperlinks er en del af udstillingen Being There på Louisiana. Kunstneren Christian Lemmerz fortæller om at lave kunst i Virtual Reality og VR iværksætter Simon Lajboschitz overvejer, om han ville lave et VR spil, hvor man kan tale med en afdød slægtning.

Hør udsendelsen her...

Åbningstider

10/10/2017 - 25/02/2018 Mandag - Søndag

Pris

Normal

125.00 DKK

Student

110.00 DKK

Under 18

Gratis

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Louisiana Museum of Modern Art
Gammel Strandvej 13
3050 Humlebæk

Mobiltelefon

+45 49190719

Fakta

  • Type

    • Udstilling

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.542291
Latitude : 55.96907