Sejltur med S/S Bjørn fra Hundested Havn i uge 29 – 30

S/S Bjørn har i mange år haft dampen oppe som trofast isbryder og bugserbåd. Skibet repræsenterer en ca. 100-årig epoke i dansk skibsfarts – og værftshistorie, nemlig tiden mellem sejlskibene og de moderne motorskibe. Det er en kombineret slæbebåd og isbryder, som blev bygget i 1908 og leveret til Randers havnevæsen 1909, hvor den tjente som bugserbåd og isbryder. Den var i funktion indtil 1981, hvor Dansk veteranskibsklub til bevarelse af gamle skibe overtog S/S Bjørn for 72 kr., én krone for hvert aktivt år, under forudsætning af, at skibet blev restaureret. I løbet af de sidste 30 år er skibet blevet total restaureret og ført tilbage til sit oprindelige udseende fra 1908. Kom med ud på bølgen blå fra Hundested havn. Alt efter vejr og vind sejler vi enten ned i Isefjord, Roskilde Fjord eller ud på Kattegat op langs kysten. 

Vi lægger til kaj i bassinet lige ved Rørvigfærgen på Hundested havn. 

Billetpriser: Voksen kr. 200,- Barn under 0-14 år kr. 50,-    

(Familiebillet kr. 400.- for to voksne og to børn kan kun købes direkte ved båden)!

Datoer 2017:

17-29. Juli           

Vi gør opmærksom på, at hvis der mangler tilslutning, dvs. færre end 7 personer, vil de allerede tilmeldte blive overført til en anden dato eller senere afgangstidspunkt, således at et økonomisk forsvarligt passagerantal opnås. Vær opmærksom på at turen kan aflyses ved dårligt vejr.

 

 

 

Booking

1. Vælg produkt(er)

Voksenbillet til S/S Bjørn fra Hundested 200,00 DKK
Børnebillet 0-14 år fra Hundested Havn 50,00 DKK

2. Vælg dato

Pris total 0,00 DKK
Combine er teknisk rejsearrangør og medlem af Rejsegarantifonden – nr. 2685 Combine A/S, Dannebrogsgade 58A, 9000 Aalborg, CVR: 37 34 20 84
Combine A/S

S/S Bjørn i Hundested

S/S Bjørn er det største bevarede kulfyrede dampskib i Danmark. Gennem de sidste godt 30 år er hun blevet restaureret af frivillige specialister, hovedsageligt fra de efterhånden mange nedlagte skibsværfter. I dag fremstår hun nøjagtigt, som da hun blev bygget i 1909. Når du går ned i matrosernes kahyt og salonen med kaptajnens og maskinmesterens kvarter, fornemmer du klart, hvordan livet formede sig ombord den gang for over 100 år siden. På ”broen” finder du noget så unikt som en dampdrevet servostyring anno 1909 – måske prøver du selv at styre skibet. I skibets bug ligger den enorme dampmaskine. Her kan du opleve fyrbøderne i arbejde – har du lyst til selv at prøve? – og beundre, hvordan de mandshøje plejlstænger og stempler trækker skibets skrueaksel næsten lydløst. Det er helt forskelligt fra en moderne larmende dieselmotor. Alt er originalt – nøjagtigt som var det 1909. Husk varmt tøj og en vindjakke til sejladsen – der er kun varmt i maskinrummet!
Hundested Havn, Amtsvejen 2, 3390 Hundested Placering: I havnebassinet ved Rørvigfærgen på yderste mole